Gun kinderen hun eigen label!

#eigenlabel

Film middellange versie

 

Niemand is zijn stoornis!

Gepubliceerd op 24 mrt. 2014

Help in de strijd tegen stigma's in de psychiatrie! www.ggzfriesland.nl/vooroordelen

GGZ Friesland lanceerde tijdens de Week van de Psychiatrie een langlopende actie, met deze video als startpunt, om de gevolgen van vooroordelen/stigma's onder de aandacht te brengen. Deze bewustwordingscampagne moet duidelijk maken hoe schadelijk en onterecht stigma's zijn en hoe gemakkelijk we allemaal vooroordelen hebben.

Kies je eigen label

 
Geüpload op 31 mrt. 2011

Kies je eigen label, wees .... OPVALLEND JEZELF

Opvallend Jezelf is een ontwikkelcirkel voor en door jongeren met een Maseratibrein (autisme spectrum, ADHD, e.d.). Met elkaar ontwikkelen we vaardigheden en kansen om optimaal gebruik te maken van je Maseratibrein.

Deze film is geregiseerd en geproduceerd door Timothy M. van Isveldt. De muziek is van Joost Brands van http://yourmusicmymusic.com/

Medespelers zijn o.a. Lisa Petri, Timothy van Isveldt, Bjorn Mesu, en anderen

Campagnefilm

Regisseur: Thomas Ginn van Cling Film

Thomas Ginn

Thomas Ginn is oprichter van Cling Film. Hij volgde een studie aan de kunstacademie AKV |St. Joost en heeft recentelijk zijn Bachelor of Arts in Filmwetenschappen aan de UvA behaald. Thomas is een duizendpoot: hij heeft de volledige Adobe Suite in de vingers, en kan ook regisseren, programmeren en websites bouwen.

Cling Film is gespecialiseerd in mediaproductie in brede zin: van traditionele filmopdrachten tot transmediale ervaringen, van branded content tot online ontdekkingstochten. We hebben een ruime ervaring met projecten op het gebied van audiovisuele media.

Cling Film is een bedrijf dat in alle opdrachten een uitdaging ziet. Hoe breng je iets het gunstigst in beeld? Hoe kunnen we een transmediale campagne bouwen rondom product X? Kunnen we website en film elkaar laten versterken? Hoe prikkelen we gebruikers? U kunt ons benaderen voor elke opdracht op mediagebied. Cling Film beschikt namelijk over een uitgebreide poel van young media professionals. Voor iedere klus hebben we de juiste mensen tot onze beschikking. Een website met filmcontent? Geen probleem. Bedrijfsfilm? We gaan voor u aan de slag. Transmediale ontdekkingstocht? Consider it done.

Producer: Rebecca Smaak van Cling Film

Rebecca klein

 

 

 

 


Opnamen: Studio GO1, Amsterdam

          foto 1foto 3

 

 

Een nieuwe generatie van moeilijke kinderen?

Het aantal kinderen in Nederland met een officiële diagnose voor een psychiatrische stoornis is in de laatste jaren explosief gestegen[1]. Denk aan diagnoses voor ADHD, PDD-NOS, Anti-Sociaal, Manisch-depressief, ADD, Borderline, Bipolair en nog vele andere stoornissen.

  • De vraag is: Zegt dat iets over onze kinderen of over onze maatschappij?

Betekent het dat onze kinderen moeilijker geworden zijn? Of dat zij het in deze tijd en maatschappij moeilijker hebben om tot hun recht te komen en goed te kunnen participeren? De vraag is dan; is dat erg, hoe komt dat en wat kunnen wij daar aan doen?

[1] http://www.gezondheidsraad.nl/nl/taak-werkwijze/werkterrein/optimale-gezondheidszorg/participatie-van-jongeren-met-psychische

 

Een diagnose mag een kind niet belemmeren

Wanneer een diagnose een kind verder helpt en belemmeringen oplost, dan kan waarschijnlijk niemand daar iets op tegen hebben. Maar wanneer een diagnose juist belemmeringen veroorzaakt, waardoor een kind niet goed kan participeren in onze samenleving, dan lijkt het niet verstandig te vroeg, te snel en te hard een uitsluitend medische diagnose te geven.

Er kleeft namelijk een aantal belangrijke nadelen aan het ‘bestempelen’ van kinderen met een psychiatrische diagnose. Klik hier voor een schets van deze nadelen. 

Kinderen leven in veranderende tijdgeest

Hoe komt het nu dat we in deze tijd zo’n enorme toename van kinderen met psychiatrische diagnoses zien? Dat is een complexe vraag omdat veel factoren daar invloed op hebben. Denk aan veranderende opvoedstijlen, onderwijssystemen, overheidsbeleid, visies vanuit de wetenschap, nieuwe media-ontwikkelingen en een actieve farmaceutische industrie.

Toch is het wel belangrijk je daar enigszins in te verdiepen, zodat je meer inzicht krijgt in alle krachten die meespelen in dit veld. Klik hier voor een beschrijving van de oorzaken.