Gun kinderen hun eigen label!

#eigenlabel

Gemeente.nu

Een kind wordt eerst gezien als die ADHD'er en daarna pas als dat sportieve kind, is een waarschuwing van de campagne 'Gun kinderen hun eigen label'.

Steeds meer kinderen krijgen een label opgeplakt. De campagne moet onder andere de Jeugdzorg bewust maken van de keerzijde van het overmatig gebruik van labels.

Antisociaal, manisch-depressief, ADD, autist en borderline: allemaal labeltjes die kinderen opgeplakt krijgen. Uit cijfers van de Gezondheidsraad blijkt dat het aantal kinderen in Nederland met dit soort labels de laatste jaren flink is toegenomen. Dit meldt 'Gun kinderen hun eigen label', een initiatief van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij. Dit instituut richt zich op het onderzoeken en analyseren van mediaontwikkelingen en de consequenties voor onze maatschappij. Volgens het initiatief zegt het toegenomen aantal labeltjes meer over onze maatschappij dan over de kinderen. (10-09-2014).

Klik hieronder op de afbeelding om het artikel te bekijken.

gemeente.nu

Boek vanaf nu te bestellen bij Bol.com

Veel ouders horen dat hun kind 'anders' is. De buren zeggen het, de familie signaleeft het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken? En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we? 

Liesbeth Hop pleit ervoor dat alle kinderen en jongeren de aanpak krijgen die ze nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze 'mankeren'.

Bestel hier via Bol.com