Gun kinderen hun eigen label!

#eigenlabel

Telegraaf.nl

Zonder dat we het in de gaten hebben, slaan we door in het ‘labelen’ van onze kinderen. En dat is zorgwekkender dan je denkt. Want voordat je het weet, krijgt je kind een diagnose die de situatie er niet beter op maakt.

Voor de onlangs gelanceerde campagne 'Gun kinderen hun eigen label' is een filmpje gemaakt van kinderen waarbij om de beurt een sticker op de rug wordt geplakt met een diagnose. Nadat elk kind een label heeft gekregen, gebeurt er iets geheel onverwachts. De jongens en meisjes draaien zich om de beurt om en tonen hun 'eigen' label. Zo staat er op de voorkant van het shirt van het kind met borderliner 'uitvinder' en verandert het kind met de label asperger plots in een 'activist'. (10-09-2014).

Klik hieronder op de afbeelding om het artikel te bekijken.

telegraaf

Boek vanaf nu te bestellen bij Bol.com

Veel ouders horen dat hun kind 'anders' is. De buren zeggen het, de familie signaleeft het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken? En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we? 

Liesbeth Hop pleit ervoor dat alle kinderen en jongeren de aanpak krijgen die ze nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze 'mankeren'.

Bestel hier via Bol.com